Posetite Facebook stranice

Izaberite jednu od stranica

zatvori x

Naruči neki od proizvoda iz Blue Moon

Vaše porudžbine možete izvršiti na telefone: 031/513-069, 00-24h

zatvori x

Dostava naručenih proizvoda

Naručene proizvode iz Blue Moon dostavićemo vam vozilom opremljenim i prilagođenim za prevoz prehrambenih proizvoda. Potrebno je da kod naručivanja date adresu na koju se hrana isporučuje.

zatvori x

Catering Novo!!!

Pekara Blue Moon vrši usluge keteringa. Za sve Vaše proslave i važne dogadjaje možete naručiti proizvode iz naše ponude. Uz ketering hrane, vršimo i usluge pića.

Već dugo vremena naše usluge keteringa koriste:


Informacije I naručivanje na telefon 031/513-069 – Blue Moon Slanuša

zatvori x
Folow us on Facebook.com


Blue Moon

Želja da se zauvek zadrže mirisi i ukusi detinjstva i neodoljiva ljubav prema bureku, nastala početkom 60-ih godina, bila je osnovni pokretač i ideja nastanka današnje jedinstvene i moderne užičke pekare "BLUE MOON".

Primenom starih receptura, koristeći najkvalitetnije sirovine i vešte ruke najboljih užičkih pekara, tradicionalnim načinom izrade od ručno rađenih kora, napravili smo bureke, pite i čuvene užičke komplet lepinje (lepinje sa sve) – proizvode u kojima sva čula uživaju!

Pekara "BLUE MOON" je osnovana 1994. godine i u svom asortimanu ima 16 vrsta proizvoda. Ima tri prodajna objekta, od kojih jedan radi 24 časa dnevno od prvog dana postojanja. Pekara "BLUE MOON" zapošljava 20 ljudi.

Ceo asortiman u pekari "BLUE MOON" je proizveden i kontrolisan po najvišim svetskim standardima, koristeći HACCP sistem, koji je uveden 10. aprila 2009. godine.

Komplet lepinja - lepinja sa sve


Komplet lepinja

Komplet lepinja (lepinja sa sve) je tradicionalni proizvod, karakterističan za užički kraj. Šta sve čini komplet lepinju? Lepinja, u koju se stavlja užički kajmak, mlečni proizvod, tipičan za ove krajeve Srbije. U lepinju sa kajmakom dodajemo jaje, nakon čega se sve umuti i stavi u pećnicu na pečenje. Nakon nekoliko minuta pečenja, u lepinju se dodaje pretop – proizvod koji je takođe karakterističan za ovaj kraj. Pretop je masnoća koja se dobija u procesu pečenja jagnjeta i praseta, na tradicionalan način. Pretop daje ono "nešto", odnosno jedinstveni ukus, užičkoj komplet lepinji.

Ako ste u prolazu

Ako niste iz Užica, obavezno probajte komplet lepinju kada vas put nanese u Užice, naravno "Blue Moon" je pravo mesto gde možete probati autentičnu komplet lepinju. Korišćen tekst sa sajta Wikipedia.

Šta je u stvari Blue Moon

Blue Moon (plavi mesec) je pojava koja nastaje zbog velike koncentracije prasine, pepela ili slicnih čestica u vazduhu koji čine pojavu meseca plavičastom. Dešava se nakon velikih šumskih požara ili vulkanskih erupcija. Ovo je prilično retka pojava u prirodi. Više o pojavi na Wikipedia

Blue Moon je takođe i legendarna džez kompozicija autora Ričarda Rodžera i Lorenca Harta napisana davne 1934. godine za film Holivud parti. Originalno kompoziciju je pevala Bili Holidej. U godinama koje slede mnogo muzičara je obradilo ovu kompoziciju. Više o kompoziciji na Wikipedia